Sunday, December 4, 2011

. .KnocK-KnocK the Blog. .

بسم الله الرحمن الرحيم

da 2 hari blog ni x diketuk2..
persiapan utk hari next 2 week
membuatkan sy terbatas utk mengarang...aceceehh..

so, time free camni la curi2 nk update blog yg xseberapa ni..
Sambil menyelam minum air, heh..
ssambil tu la update blog berhabuk ni..
kerja sambilan lah katakan.. ^_^

Ketuk-ketuk blog ya..
xde apa yg k dikatakan sebenarnya,
sekadar menjenguk n bertanya khabar sahabat2..
Sebelom tu, saje nak kongsi something 
buat sahabat2 sbagai santapan jiwa mlm ni..

Kite selalu fikir masa depan,
tapi kita lupa akn 'hari esok'.
"..dan hendaklah setiap diri memperhatikan
apa saja yg telah dilakukan utk hari esok (akhirat).."
- [al-Hasyr 59:18-19].

Bile kite sebut je masa depan,
same2 fikir tntg hari esok di akhirat.
Cita2 tertinggi di dunia n akhirat.
Masa depan, hari esok..
Hari esok, hari akhirat.. Sifir yg mudah.

Muhasabah Penutup..
sy petik dari Surah al-Ankabuut [26] ayat 64:

Dan tiadalah kehidupan dunia ni
melainkan senda gurau n bermain2...
Dan sesungguhnya akhirat itu la yg sebenarnya kehidupan,
seandainya mereka mengetahui..


nota kaki :
hope sakit yg ditanggung ni menjadi sebahagian
dr kafarah dosa sy yg lalu
n seterusye hope menjadi sebahagian dr batu loncatan
utk ke syurgaMU, amin :')

4 comments:

wardatulsofea said...

hai cik aini ^_^
lama xdgr kbr...
xlma lagi je kn...
berdebar x?...huhuhu
moga Allah mempermudahkan segala urusan aini.. ^_~

Anonymous said...

awak sakit apa ainie ?

HEROICzero said...

"Kite selalu fikir masa depan,
tapi kita lupa akn 'hari esok'."

Setuju . semoga kamu baik2 saja .

Anonymous said...

alia :
betol3...nice entry...
harap akak tabah hadapi dugaanNYA, amin =)