Saturday, April 14, 2012

Sahabat Yang Satu Itu ~


بسم الله الرحمن الرحيم 


Saya ade seorang sahabat.
sahabat yg satu itu.
saya kenal time zaman skola menengah.
entah mcm mne perkenalan kami.
saya pon dah lupa. huhu.
tp kami skelas smpai hbs SPM.
cume rumah kami je jauh ckit.
tapi jarak tetap x memisahkan kami.
kami tetap berceloteh same2. smpai la sekarang,
kami tetap same2 1 universiti.
even lain kos,.
if ada masa kami tetap akn borak same2.
busy mana pon, mukabuku kan ada ?
tetap boleh contact2 kan ? :)

suka saya nk cakap,
yg dia memang sahabat yg sgt baik.
telatahnya sometimes mencuit hati.
comel sentiasa, dgn motor scooter biru ala-ala drift.
hehe. jgn marah yer sah :p

hari tu, kami ada borak same2.
cakap pasal benda yg satu tu.
tengok wajahnya.
betol2 nmpk dia resah.
jalan mana yg harus dia pilih.
sama ada kasih syg Allah
atau manusia yg perlu di damba.
sungguh sebagai sahabat,
patut lah saya jd kayu penyokongnya.
beri kate2 smangat. hope hatinya yg hiba,
x jatuh dlm sekelip mata.

malam kemudiannya, dia ada call.
trdengar esakan di hujung hp.
ye, mutiara2 suci dia jatuh.
sungguh, saya rasa sebak.
tengok dia yg semangat tu sampai mcm tu sekali.
Alhamdulillah, dia dah pilih jalan yg terbaik utk d pilih.
even sesusah mana hati nk menerima,
insyaAllah,
Allah akan beri ganjaran yg terbaik utk dia.
hope dia yg saya maksudkan itu tetap kuat n gagah !
hoyeahh :D

uhibbuki fillah ! :)

akhir kalam, 
saya harap sah tetap kuat
even badai taufan ombak mahupun tsunami melanda.
awak mesti kena kuat !

lepas tu, if saya ni plak x kuat -.-'
tolong2 lah kuatkan.
sesungguhnya, manusia ni ada pasang surutnya. 
sekejap atas n bawah.
perlu di sokong oleh org2 sekeliling.
makanya.
tolong lah jadi penyokong saya.
if diri ni x setabah mana.
boleh ? ^_^

*senyum segaris*

nota kaki :
seronok dengar simptom2 org preggy ni..
tp sy belum merasainya lg. 
doakan kami yep sahabat2 T_T

5 comments:

Jacob said...

Very impressive stuff. Thanks for sharing
1990 Oldsmobile Cutlass AC Compressor

ema naj said...

insyaallah moga doa ainie termakbul..sy doakn ainie cpt2 dpt baby...sy nk adikkkk...hehehe

kikin (''_'') said...

bersabar ye.. rezeki allah ada dimana-mana.. sejuk hati saya bila baca blog awak..

Anonymous said...

smoge dkurniakn zuriat yang soleh dan solehah =)

Arisa Arifin said...

Syukran ya sahabat :)
Saye mendoakan Allah sentiasa bersama kita. Saye sangat mencintai awak,sahabat :')