Monday, April 16, 2012

Setelah 4 BuLan ~


بسم الله الرحمن الرحيم 

Harini saya update lagi.
Zauji mesti cakap saya mengada2 lagi. :P

"Boleh tak jangan isti’jal (tergesa2)?"
Tanya zauji.

"Kalo update wadiqurra’ ok jugak."

"x boleh. Feel dia lain." :D

Tapi saya faham yg sebenarnya zauji jeles.
Dan saya mmg suka jeleskan beliau. :P

Alhamdulillah, 4 bulan usia baitul Muslim kami.
cpt sgt mase berlalu.
Rasa mcm baru semalam gugup nk hulur tgn utk disarungkan cincin.
Tiba2 harini dh genap 4 bulan jadi isteri. Eh? :D

"Apa beza bila da kawen ?"

Itu yg biasanya org tanya. Susah nk jwb.
Yg pasti, BANYAK beza.
Mcm x percaya pon masih ada. :D
Kami baru selesai ta'aruf part 1.
x pasti berapa part lagi yg tinggal. Hehe...

Dlm sebulan, saya berusaha utk kenal n phm lelaki
yg telah selamat diijabkabulkan dgn saya.
phm apa yg dia suka n apa yg x suka.
Masalahnya, saya selalu paksa beliau suka apa yg saya suka.
Ops! :D

Dlm 4 bulan ni,
saya tahu zauji sgt berusaha utk phm karenah,
sikap n perangai zaujahnya yg pelik lagi benar.
Sabar je lah kan?
Lebih2 lagi dgn mcm2 mimik muka,
sampaikan terpaksa tanya, "Itu muka ape ?" :D

Mula2 kawen, sangatlah segan antara satu same lain.
Skrg da pandai mengada2.
Mcm2 perangai pelik. Tapi tu antara kami jela.
Behave ok! :D Hari2 pon "bergaduh".
Penat ! :P

Dan yg pasti byk lagi yg kami perlu n terus utk belajar.
Change and adapt.
Knowing is not enough; we must apply.
Willing is not enough; we must do. :)

Bila da berumahtangga,
rasa waktu x cukup padahal masih 24 jam.
Maybe sebenarnya schedule saya skrg
da x sama mcm sebelum kawen.
sometimes susah jgk nak adapt.
sometimes kecewa
x dapat wt apa yg selalu saya wt time bujang.
Mujurlah utk update blog masih diberikan peluang n ruang. :)
Saya maybe masih dlm proses utk sesuaikan diri
n arrange schedule.
Saya tahu, status isteri bukan masalahnya.
It’s just a matter of time. Semoga Allah permudahkan.

Namun, salah satu yg paling saya suke
adalah solat berjemaah bersama zauji.
 tenang sangat. Yg halal tu tentunya lebih tenang n manis. :)

Apa lagi yg telah dibuat dlm 4 bulan ek ?

Skrg sgt gigih menyemak di FB (syarikat) zauji.
Suka buka FB zauji utk baca status update sahabat2
sbb kenalan kami lebih kurang je. :D

Hmm, x byk pon nk cerita memandangkan baru 4 bulan.
Apa pon, saya always berdoa agar pernikahan kami
diberkati n diredhai oleh Allah S.W.T.
hope pernikahan ni menjadikan kami lebih cinta kepadaNYA,
dekat padaNYA.
kabulkan lah ya Allah. Ameen... :)

nota kaki :
 zauji da mula aktif main badminton mlm2.
exersice katenye. da rase gemok agaknye tu :p

6 comments:

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga berbahagia :)

Anonymous said...

alya :
semoga Allah merahmati kalian :)
cpt2 dpt baby yer :p

Eyra Meow said...

Assalamualaikum . :) ololo . so suwet :) hehew

jia creatifelt said...

sy pun dah 4 buln kawen..=)

jia creatifelt said...

sy pun dah 4 buln kawen..=)

Anonymous said...

suke dgr cerita kamu =)
smoge bhgia...