Tuesday, November 15, 2011

SeLaMat TinGGaL sEmaLam

بسم الله الرحمن الرحيم

Sy memang kuat berangan2, konon2 nk jadi solehah.
Tapi insyaAllah if niat da ada,
Allah akan bantu kita ke arah itu.
Tapi kena sungguh2la..
dlm saki baki umur yg masih ada ni..

if ditoleh ke masa lalu terasa lemah semangat..
Banyaknya dosa..
tp if kita always melihat ke belakang,
sampai bila2 pon kita x dapat lepas dari diri kita yg lame.

Setiap hari bile bangun dari tidur, jadilah diri yg baru.
Tinggalkan je diri yg semalam..
if diri yg semalam kurang baik,
diri hari ini patut lebih baik..
if diri yg semalam sudah baik n solehah,
hari ini patut lebih n lebih lagi baik n solehah dari semalam.

Nabi SAW bersabda:
"Tujuh golongan berada dlm lindungan Allah
di hari yg x ada perlindungan selain lindunganNya;
pemimpin yg adil, pemuda yg rajin beribadah,
seseorang yg hatinya selalu terkait dgn masjid,
dua individu yg menjalinkan cinta n kasih kerana Allah,
bertemu n berpisah keranaNya,
seorang lelaki yg dirayu wanita cantik
n berkedudukan namun berkata,
'Aku takut kepada Allah!',
seseorang yg bersedekah secara sembunyi2
hingga tangan kirinya x tahu apa yg diberikan tangan kanannya,
n seseorang yg mengingat Allah sendirian lalu bercucuran air matanya."
(HR al-Bukhari dan Muslim).

dr hadith ini, Allah bg byk peluang
kpd kite utk berubah.
xkn la dari sume yg disenaraikan kt atas 1 pon x nk amik?

Fighting !
try salah satu if nak dpt lindungan
bayangan Arasy kt akhirat kelak.

nota kaki :
selesai sudah satu business card design for customer.
alhamdulillah,.
to my fiancee, Mr Suhaimi,
syukran kasir utk segalanye.
hope Allah permudahkan jalan kita, insyaAllah :)

8 comments:

Anonymous said...

smoga Allah memberkati kamu berdua ainie. amin,,,,

HaiDa HiDa said...

takper berangan bnda yg baik, dan disusuli dengan usaha.. insyaAllah, moga diberkati selalu..

HEROICzero said...

semoga kita beringat , insyaAllah . =)

eita said...

semoga allah sentiasa memberkati dan merahmati kita semua...

Anonymous said...

alya :
waaaahh da start jadi graphic designer kawan ku sorg nih,goodluck ok syg =>

نور عيني said...

anonymous : TQSM. hope Allah merahmati kamu juga. ^_^

haida hida : insyaAllah. pegang pd kata2 "MAN JADDA WA JADA"

نور عيني said...

heroiczero : insyaAllah :)

eita : insyaAllah dear :)

alya : sumenye dr Allah, bile2 mase DIA leh tarik balik nikmat tu, just gune dgn sebaiknye :)
*designer cap ayam jek deAR XD

Anonymous said...

so kad kawin design sendiri lah yek ainie? :D
baguih2..